Seniorer

Friskis&Svettis träning är öppen för alla, yngre som äldre, otränad som tränad.

För dig som är äldre har vi  bland annat Soft-varianter av vissa av våra träningsformer. Det kännetecknas av att vara träning som både tar hänsyn och som utmanar. 
Vårt softutbud riktar sig till dig som är senior men även dig som av någon anledning behöver träna skonsamt. Softpassen tar extra hänsyn till leder och muskler och erbjuder en mjuk träning. Vårt övriga utbud är så klart också för dig som är äldre om din fysik medger det. Valet är ditt!

Dans Soft

Disco, jazz, schlager, latino, rock, swing. I Dans Soft låter vi oss inspireras fullt ut av musik, steg och dansstilar. Rörelserna är enkla, du kan hänga på direkt. Inga avancerade koreografier, bara härma, släppa loss och ha kul med mycket känsla och attityd. Det är lekfullt, fritt och inga krav på exakthet. Gillar du att röra dig till medryckande musik har du kommit rätt. Här finns inte rätt och fel, här rör vi oss var och en utifrån egna förutsättningar och har kul tillsammans. Precis som på dansgolvet.

Cirkelfys Soft

Cirkelfys soft är hänsynstagande cirkelträning med teknik- och funktionsfokus och tydlig träningskänsla. Vi tränar teknik, styrka, rörlighet, stabilitet, balans och koordination och får puls på köpet. Upplägget för Cirkelfys soft följer i stort det ordinarie Cirkelfyspasset. Skillnaden är att vi väljer övningar lite mer omsorgsfullt och har ett mer tillåtande förhållningssätt i ledarskapet och träningen.
Cirkelfys soft rymmer träning och gemenskap. Under stationsträningen tränar vi i små grupper och peppar varandra. Ledaren visar och instruerar. Du anpassar övningarna efter ork och förmåga.  

Jympa Soft

Musiken är varierad och lagom hög. Passet har en avstressad inramning där var och en tränar efter sin förmåga. Jympa Soft är skonsam och smart träning som det kan svänga ordentligt om.

Cirkelgym Soft 

Cirkelgym Soft är ett gruppträningspass där du tränar individuellt vid olika stationer / maskiner, under ledning av en instruktör. Fokus ligger på uthållig styrketräning med konditionsträning som en bonus. Cirkeln består av 16 övningar för hela kroppen. På Cirklegym soft är målgruppen bred. Allt ifrån de som är tränad och vill träna återhämtande eller den som är ovan/otränad. Det kan också vara de som vill bygga upp sig från en skada eller den som är äldre.

Flex Soft

Träningen i Flex soft är lugn och inkännande och passar även den som känner sig stel och ovan. Vi mjukar upp och tränar rörlighet med extra hänsyn till leder och muskler. Skön träning för alla som vill stressa ned, hitta balans välmående och återhämtning.


Spin SoftSpinna utan stress. På Spin soft får du ostressad konditionsträning utan konstigheter. Perfekt för dig som är ny, vill komma igång med träningen eller för dig som vill ha återhämtning efter tuffa träningsutmaningar. 
Passupplägget är samma som på Spin distans, men intensiteten är lägre. Ledaren guidar extra tydligt genom passet och vi sitter på cykeln i stället för att stå i större utsträckning än på Spin distans. 
På Spin soft bildar musikens olika karaktärer ett ”landskap” av mjuka uppförsbackar, snabbare passager och sköna raksträckor. Ledaren guidar dig genom passet, men du bestämmer hur lätt eller utmanande det blir för dig. 
Känslan är avspänd och peppig genom passet, ofta med dämpad belysning. En chans att träna dig skönt svettig på dina villkor.  Första gången? Härligt! Det här är passet för dig! Det är bra om du är minst 150 cm lång på grund av spinningcykelns storlek