Dans & koreografi

Människor i alla tider och alla kulturer har levt sina liv genom att gå, springa, rulla, sträcka, krypa. Och dansa. Att bli inspirerad av ljud och röra sig till rytmer är en del av att vara människa. Dansen finns i dig.
I ditt huvud kanske det finns en bild av hur dans ska se ut eller kännas. Släpp den. Dans är varken definierat eller exakt. Dans är individuellt. Det finns inga rätt och inga fel, förutom att dina moves alltid är rätt för dig. I en stel värld kan dans göra under. När musik och rörelser är i harmoni, när allt stämmer, då reser sig håret på dina armar. Du glömmer tid och rum, allt det dåliga och att du kom för att gå på ett träningspass. Att dansa loss är att träna glädje. Visst finns det en låt som alltid får dig att börja gunga, svänga på axlarna och sätta fötterna i rörelse? Alla inspireras inte av samma rytmer eller sätt att röra kroppen men det finns något där ute som dansar dig. Och när du har hittat rätt attityd och karaktär för din dansträning, då kan du också komma ut som en dansare.

Den enda frågan du behöver ställa dig är: Vad dansar mig?

Step explode - Hitta kraften i steget
Step explode är dans för dig som vill hårdträna. Det här är ett kraftfullt pass där stepbrädan ger dig både extra träningseffekt och mer dansutmaning. Varje låt har sin egen karaktär, koreografi och sätt att använda brädan. Karaktären på passet är energirik, explosiv och effektfull. Step explode nyttjar musikens detaljer för att ge roliga finesser i koreografierna. Utan att blanda in krångliga steg och långa sekvenser. Här får du tuff konditionsträning med inslag av spänst och snabbhet. Då och då letar också en liten styrkeövning sig in i dansen. Det här är alltså dans med en stor portion power.

 
Nyheter_2018_1000x4002

Dans Fusion
Här blandas disco, funk, jazz, latino, rock, swing och du kan hänga på direkt. Inga avancerade koreografier, bara härma, släppa loss och ha kul med mycket känsla, attityd och karaktär. Det är lekfullt, fritt och inga krav på exakthet. Gillar du att showa så gillar du garanterat danspasset. 

Dans soft

Disco, jazz, schlager, latino, rock, swing. I Dans senior låter vi oss inspireras fullt ut av musik, steg och dansstilar. Rörelserna är enkla, du kan hänga på direkt. Inga avancerade koreografier, bara härma, släppa loss och ha kul med mycket känsla och attityd. Det är lekfullt, fritt och inga krav på exakthet. Gillar du att röra dig till medryckande musik har du kommit rätt. Här finns inte rätt och fel, här rör vi oss var och en utifrån egna förutsättningar och har kul tillsammans. Precis som på dansgolvet.

Dans crescendo - Steg för steg mot finalen
Dans crescendo påminner om en danskurs i miniformat. Perfekt för dig som gillar koreografi med många detaljer och dans med mycket känsla. Passets inlärning börjar alltid med de stora stegen och jobbar sedan mot detaljerna i koreografin. I slutet av passet kör hela gruppen finallåten. Det är då allt stämmer. Stegen, känslouttrycken och finesserna i perfekt harmoni med finallåten – passets crescendo! Varje säsongs Dans crescendo har sin egen koreografi och karaktär. Stilarna kan variera: jazz, street eller något helt annat. Oavsett om dansstilen är bekant eller helt ny för dig ger det här passet dig chans att utforska nya delar av dansen. På Dans crescendo får små detaljer stort utrymme.

 

Dans flow - Gör dig fri och låt kroppen gå
Hitta känslan. Gå in i dig själv. Och bara dansa. På Dans flow får du hänga med i ett flöde av rörelser. Precis som inspirationskällorna contemporary och modern dans rymmer det här passet många olika känslor. Låtarna rör sig mellan olika uttryck vilket gör att passet växlar mellan introvert och utmanande. Dans flow är ett suggestivt och nästan meditativt danspass. För att allra bäst uppleva helheten: ta av dig skorna och slut då och då ögonen för att fokusera helt på musiken. Träningseffekten finns i både koordination, rörlighet och lite kondition på sina ställen. Men fokuset ligger på upplevelsen. Känn dig fri på Dans flow.

 Nyheter_2018_1000x4003


Nyheter_2018_1000x4004