Träning för barn & unga

Lekfull och allsidig träning

Friskis&Svettis träningsfilosofi grundar sig på att människan är byggd för rörelse och mår bra när hon rör sig. Men det måste vara lustfyllt att röra sig. Endast då förmår vi hålla fast vid den goda vanan. Det handlar inte om att i första hand plocka bort dåliga vanor utan om att lägga till en god vana.

Vår syn på motion och rörelse handlar mer om lust än om måsten. Därför är lekfullhet en självklar ingrediens i all vår träning för barn och unga. Vi tror att om vi tidigt får upptäcka rörelseglädje och får koll på våra kroppar så känner vi rörelselust även som vuxna.

Från 7 års ålder är man välkommen med vuxet sällskap på alla våra pass samt i gymmet. När man fyller 13 år får man träna på egen hand både i gruppträningen och i gymmet. Våra spincyklar kräver att man är 150 cm lång för att träningen skall bli säker och funktionell.

roris6_003

Familjefys 6-12

Familjefys är för barn 6-12 år tillsammans med föräldrar/vuxna. Passet är en variant av Junior med inspiration från Cirkelfys när det gäller upplägg, syfte, innehåll och lekfullhet. Familjefys har utgångspunkt kring vår syn på träning för barn och genomförs på barnens villkor. Skillnaden från ett Juniorpass
(lekfull träning för barn 6-12 år) är upplägget av cirkeln och att det är tillsammans med Vuxen. Det finns även utrymme att anpassa/variera/utmana övningsvalet så det passar både barn och vuxnas behov och förutsättningar. 
Du som vuxen som är med och tränar med ditt barn behöver inte ha ett aktivt träningskort.

Psst Får du som barn inte med dig nån vuxen så är du välkommen ändå :) 

miniroris4_019
Roris5_42984

Familjejympa 2-6

Familjejympan är lekfull Jympa för barn 2-6 år och vuxna tillsammans. Det är roligt, spännande, och omväxlande. Här samlas våra yngsta deltagare för att ha kul och röra sig till musik. Fokus är på grovmotorisk träning och lekfulla rörelser som kommer ur musiken. Vi skapar förutsättningar för barnens naturliga och spontana förhållningssätt till rörelse. Effekten av enskilda rörelser är mindre viktig.